' Activiteiten in 2014 '
Activiteiten in 2014

Activiteiten in 2014

Activiteiten in 2014

Wereldlichtjesdag in de Gemeente Bronckhorst

 

Op zondagmiddag 14 december a.s. wordt van 16.00 uur tot 16.30u

een bijeenkomst georganiseerd rondom Wereldlichtjesdag. Deze viering, voor alle inwoners van de Gemeente Bronckhorst en omgeving, wordt gehouden bij de Vlinderboom op de RK begraafplaats aan de St. Janstraat in Keijenborg.

Wat is Wereldlichtjesdag?

Deze dag wordt wereldwijd elk jaar op de 2e zondag van december gehouden. Het is een samen gedenken van alle kinderen die zijn overleden, ongeacht hoe kort of lang het geleden is, hoe jong of oud ze waren of waaraan ze gestorven zijn.

Overal ter wereld worden op die dag kaarsjes ontstoken om deze kinderen in ’t licht te

zetten tijdens een bijeenkomst met muziek, zang, gedichten en troostende woorden.

Voor wie is deze bijeenkomst?

Voor ouders, broertjes, zusjes, grootouders, andere familieleden en iedereen die zich verbonden voelt met een overleden kind. Er zijn mensen voor wie het verlies nog heel vers is en anderen voor wie dat al (meer dan) 30 jaar geleden is. De pijn van het gemis en het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen blijven hetzelfde en verbinden mensen die elkaar verder niet kennen.

Sommige mensen herdenken een volwassen kind, anderen komen voor een kindje dat niet eens de tijd kreeg voor zijn eerste ademhaling.

Wat is de vlinderboom?

Deze boom van metaal staat op het kindergedeelte van de mooie begraafplaats in Keijenborg en is bedoeld voor mensen die een kindje verloren hebben. Zij kunnen daar een vlinder plaatsen met de naam en datum van overlijden van het kindje.  Een vlinder spreekt tot de verbeelding van mensen: het houdt een belofte in, maar is ook een symbool van de vergankelijkheid en kwetsbaarheid van het leven….

Wat houdt de viering in?

Wij nodigen u/ jullie van harte uit op zondagmiddag 14 december 2014 van 16.00 uur – 16.30u bij de Vlinderboom op de RK Begraafplaats in Keijenborg. In de bijeenkomst zal onder begeleiding van Gerrie Vos-Hiddink, ritueelbegeleider en Maria Schotman-Harmsen, ritueelbegeleider in opleiding een viering plaatsvinden waarin we elkaar troost, kracht en moed (door)geven in een sfeer van lichtjes.

De muzikale begeleiding wordt verzorgd door de Harmonie van Muziekvereniging “Crescendo” uit Hengelo (Gld.). Zo nemen we samen de tijd om stil te staan bij alle overleden kinderen. U/ jij kunt een kaartje met een vlinder in de boom hangen, eventueel met de naam erop. Zo blijven wij ons de kinderen herinneren die wij niet kunnen en willen vergeten…….
Voor mensen die niet zo lang kunnen staan, zijn er stoelen.

Na afloop is er gelegenheid om met elkaar na te praten bij een kopje koffie, thee of chocolademelk in Dorpshuis “De Horst”, St.Janstraat 6 in Keijenborg, nabij de begraafplaats.

Bij erg slecht weer vindt de viering daar ook plaats.

Wij hopen velen van u te mogen begroeten bij deze World Wide Candle Lighting!.

Voor informatie: Gerrie Vos-Hiddink, tel. 06-38700488 of

Maria Schotman-Harmsen tel. 06-44338522.